Передріздвяні реколекції у Старому Селі і Буянові на Жидачівщині

3-4 грудня 2017 року, в с. Старе Село і с. Буянів Жидачівського району відбулися передріздвяні реколекції. Реколекційні науки провадив о. ліц. Богдан Луковський, редактор львівської архиєпархальної газети «Мета», сотрудник храму св. Ольги і Єлизавети м. Львова. Тема реколекцій: «Різдвяний піст, як подорож до Вифлеєму». У своїй першій науці отець-реколектант наголосив: «Час різдвяного посту є часом приготування для усвідомленого пережиття народження Спасителя світу». Священик, також, зазначив, що одним із засобів духовного приготування є реколекції. Дану науку реколектант побудував на недільному Євангелії про багача. Отець Богдан закликав людей нагромаджувати справжні духовні скарби для вічного життя. «Отож творімо у своєму житті діла любові, милосердя, жертовності по відношенню до своїх ближніх та церковної спільноти»  ̶  наголосив реколектант.

У другій науці о. Богдан наголосив: «Усе те, що ми вчиняємо у своєму житті має відображати Божу присутність у цьому світі для інших людей». Священик підкреслив, що через духовну працю над собою людина уподібнюється Богові. В особливий спосіб, час посту та реколекцій, сприяє тому, щоб людина розглянула своє життя під «мікроскопом».

Третя наука була виголошена у свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, саме тому реколектант закликав кожного присутнього про «храм своєї душі».

На завершення о. Богдан наголосив: «Будьмо для людей прикладом справжнього послідовника Христа! Стараймося у своєму житті крок за кроком уподібнюватись Богові, щоб можна було Його прийняти у чистому храмі своєї душі».

Духовні науки поєднувалися з літургійними богослужіннями. Кожен охочий міг прийняти святі тайни Покаяння і Пресвятої Євхаристії.

На завершення о. Юрій Дем’янчук подякував о. Богдану за повчальні і змістовні науки та побажав плідної духовної праці у Христовому винограднику.

 

Повідомив о. Юрій Дем’янчук

Коментування заборонене, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.