Продовжуються великопосні реколекції для спільнот матерів Стрийської єпархії по районах

3 березня 2018 року, матері Миколаївського району чисельно зібралися у храмі святого мученика Микити в с. Устя. Відрадно є те, що жінки, які належать до спільноти, мають розуміння значення знання і спільної молитви. Тут відіграє важливу роль авторитет провідників: духівника о. Мирона Гринишина, координатора п. Анни Форостини. Отож, біля 200 осіб, які звертаються одна до одної “сестро”, радо прибули до храму, щоб з’єднатися у дружній сестринській молитві і повчитися, прийняти мудрість Божого Слова, яке їм будуть проповідувати.

Після традиційної материнської молитви, розпочалася Свята Літургія, яку очолив о.Мирон. У своїй першій духовній науці о. Мирон наголосив, що свою любов до Бога і до ближнього, особливо у великопосні дні, людина має доводити не гарними словами, а молитвою і ділами милосердя щодо душі і тіла. Так ми зможемо здобути полегшення для живих і померлих. Молитися за мир, бо світ швидше буде врятовано пристрасною молитвою, аніж братовбивчими війнами. “В Господній руці влада землі. І Він підніме потрібного в час. В Господній руці добра дорога чоловіка… Господь знищив престоли князів і замість них посадив смиренних… Господь виполов коріння народів і замість них посадив смиренних…”(Сир.10;3,8).
Теплий прийом сестер-господинь під час обіду, духовний привітальний концерт учнів Устянської школи і… продовження подачі присутнім духовних наук. Закінчилися реколекції акафістом до Страстей Господа нашого Ісуса Христа.

Учасниці реколекцій на великому піднесенні поверталися додому, до своїх спільнот, щоб поділитися пережитим. Звертаються до тих, які не досвідчили радості співпраці з іншими сестрами у групах: “Це чудово, ми вийшли за рамки молитви за своїх дітей. Ми молимося за зміни на краще для усієї країни, за дітей усього світу”.

 

Коментування заборонене, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.