Реколекції у Вовчатичах

23-25 березня 2018 р. на парафії Покрови Пресвятої Богородиці с. Вовчатичі Ходорівського деканату перебували святі мощі бл. свщмч. Миколая Чарнецького та проходили Великопосні духовні реколекції. Усі, хто небайдужий до стану своєї душі та духовного життя, чисельно збиралися щодня у храмі, щоб наповнити свій розум мудрими повчаннями  отців церкви, зокрема цьогоріч разом із о. Ярославом Туриком із м. Жидачева та о. Ігорем Стельмахом, ЧНІ, ігуменом монастиря святого Герарда з с. Кохавини, яких запросив парох храму протоієрей Микола Прунак, щоб спільно розважати  над  важливими проблемами екології та духовності.

У духовній науці «Екологія і гріх» отець-протоієрей Ярослав Турик звернувся до нас із екологічними ініціативами Церкви про розуміння того, що природу, подаровану людині Богом, маємо обов’язок зберегти і передати дітям. Екологічні роздуми збагатили усвідомленням, що людина має сприймати природу як Боже сотворіння, яке потребує опіки.

 

Щоб зрозуміти, яке зло проти природи ми чинимо, отець Ярослав провів екологічний іспит совісті, який полягає у нашому усвідомленні гріхів у ставленні до землі, повітря і води. Кожен із присутніх задумався і зрозумів, що багато чого залежить саме від нього. Важливо, щоб кожна людина стала перед Богом із повними руками добрих діл на захищення природи, які приймаються Богом і дозволять усім щасливо жити на мирній багатій українській землі.

 

о. Ігор Стельмах у духовних науках про любов і Боже милосердя спонукав до роздумів про ціль людського життя та сподівань. І він допоміг зрозуміти, що людина повинна прагнути і вміти осягнути Божу любов, щастя і милосердя, які їй так необхідні і якими Господь щедро ділиться. Ці дари людина повинна проявляти у молитві, пості, сповіді, вірі, добрих ділах, любові та милосерді до ближнього, щоб стати «руками Божими» у цьому житті.

У формі запитань і відповідей, на прикладі біблійних притч та повчальних історій, присутні роздумували над виявом Божої участі у житті людини.

 

У часі духовної віднови священики служили Молебень над хворими, відчитували молитви на оздоровлення, благословляли святими мощами блаж. свщмч. Миколая Чарнецького. Усі бажаючі приступали до Святих Таїнств Сповіді і Причастя. На завершення реколекційних наук вірні спільно помолилися і отримали від священнослужителів благословення і уділили повний відпуст.

Парох о. М. Прунак від імені усієї парафії подякував реколектантам за духовні науки, побажав здоров’я та Божого благословення і висловив надію, що реколекції принесуть духовну поживу для людських душ, а «Світлий Великдень усі зустрінуть новими, народженими для Христа».

Живімо так, щоб вогник Божої любові, запалений сьогодні, ніколи не згасав у наших серцях! Не перериваймо «ланцюг Божої любові і милосердя»! Молімося, плекаймо віру, чинімо діла любові та милосердя! «Віддаймося у Божі руки!» Будьмо справжніми дітьми Божими! Бог бажає, щоб ми повірили у Нього!

 

Повідомила Марія Ганущак

 

 

 

Коментування заборонене, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.