Святкування Дня матері у Ходорові

По-особливому День матері цьогоріч святкували у м.Ходорові на парафії святих Володимира і Ольги. У неділю 14 травня 2017 року, з самого ранку до невеличкого храму прибуло понад 100 учасниць руху «Матері в молитві» з усього Ходорівського деканату. Спочатку матері провели традиційну молитву спільноти, в якій просили за  мир і спокій в Україні та цілому світі, за навернення молоді в лоно церкви, за щасливі українські сім’ї та за добре християнське виховання дітей. Під час спільних молитов жінки приступали до Святого Таїнства Покаяння.

Божественну Літургію очолив адміністратор храму о.Тарас Гриців. У своїй проповіді парох наголосив про важливість ролі української матері протягом усієї нашої історії, про цінність материнської молитви у житті християнської родини. «Щоб жінка могла виконувати свої завдання матері, Бог вклав у її серце материнську любов. Материнська любов завжди жертовна, самовіддана, безкорисна, відкрита, її не можна виміряти матеріальними критеріями, вона далека від будь-яких розрахунків. А діти, котрі не відчули любові матері, несуть у своїй душі негативні наслідки впродовж усього життя. Політичні та економічні чинники змусили наших жінок залишати своїх дітей в Україні та їхати на заробітки в чужі краї, щоб принизливою працею заслужити їм на хліб, заплатити за навчання, купити квартиру. Тому багато українських дітей стали соціальними сиротами, і це – велика проблема нашої держави», – наголосив о. Тарас, який заохотив матерів до ще ревнішої молитви, не тільки за своїх дітей, але й за всіх тих, що її особливо потребують: хворих, опущених, за сучасну молодь, а також за Україну, українську Церкву та весь український народ.

Також було нагороджено слугиню місцевої спільноти подячною грамотою за ревну і довготривалу молитву, яка триває уже 11 років.

Опісля священик подякував матерям та привітав їх з Днем матері, а п. Анна Форостана, у свою чергу, від усіх учасниць подякувала о.Тарасу за вмілий духовний провід місцевої материнської спільноти та висловила захоплення красою новозбудованого ним храму.

Опісля слугиня спільноти матерів Зоряна Кеньо привітала п. Анну та усіх матерів, що прибули на спільну молитву, а також запросила усіх матерів парафії долучатись до материнської молитви. Вона також закликала жінок ніколи не впадати у відчай, яким би важким не було їх материнство. «Якщо щиро і з великою вірою молитись, то Господь обов’язково відповість на молитву. Це лише питання часу», – наголосила п. Зоряна. Також вона розповіла притчу про те, якими звивистими шляхами провадив Господь лікаря-онколога, щоб врятувати убогого хворого хлопчика, мама якого нічого не мала, окрім молитви і віри у Бога.

Але особливо усі присутні були розчулені надзвичайно теплим і продуманим виступом наймолодших парафіян. З неймовірною ніжністю та інтонацією діти зачитували численні поезії про матір Церкву, про Матінку Марію і про рідну неньку. Ніхто не міг стримати сліз, коли дівчатка співали про матерів, що втратили дітей на війні; про матерів, що уже переробили усю земну працю і вже змушені покидати цю грішну землю. Усі плакали, коли хлопчаки просили у Небесної Неньки здоров’я і довголіття для своїх матусь, без яких їм не буде милим заквітчаний травень. А ще ансамбль заспівав пісню-прохання до матерів, щоб вони не переставали за них молитись і вміли наслідувати Маму Ісусика.

Опісля о.Тарас уділив усім матерям своє благословення та помазав усіх святим єлеєм. Кожна матір отримала в подарунок іконку-пам’ятку та блакитну квіточку, як символ спільноти «Матері в молитві». По завершенні усіх дійств всі запрошені мали спільну святкову трапезу. У перерві між прийняттям страв членкині мали нагоду поділитись духовними практиками, поспівати марійських пісень. А гостя зі Стрия п. Євгенія Коник зачитувала чудову авторську поезію.

Дякуємо Богові за цей день, що свято вдалося на прославу Його.

Повідомила Зоряна Кеньо

Коментування заборонене, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.