У Гошеві відбувся черговий тур реколекцій для священиків Стрийської єпархії

12-14 вересня, в монастирі Згромадження сестер Пресвятої Родини у селі Гошів на Івано-Франківщині, відбувся черговий тур щорічних реколекцій для священиків Стрийської єпархії. Упродовж трьох днів священнослужителі, беручи участь у богослужіннях, черпаючи з молитви, сповіді та наук реколектанта, відновлювалися у своєму покликанні служіння Богові та людям. Провадив дні духовної віднови о. Василь Баглей з Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

На початок священик зазначив, що «Мета реколекцій – відновити священичого духа. Кожен ділиться з іншими тим, чим має. Священик ділиться з людьми тим, чим сам наповнений. І ми є тут, щоб відновити все те добре, що маємо, щоб потім могти поділитися цим зі своїми вірними».

У своїх науках о. Василь торкнувся важливих тем священичого духовного життя, звернувши увагу присутніх на важливі елементи служіння священика, який має бути бути ревним проповідником Божого Слова, пастирем на зразок Доброго Пастиря Ісуса Христа, служителем милосердя через Святе Таїнство Покаяння, а також своїм добрим прикладом виховувати вірних, звертаючи особливу увагу на плекання християнських цінностей у родинах. В останній духовній науці реколектант наголосив на тому, що «священик повинен бути зразком молитви, бо саме молитва є тим показником, барометром, який вимірює стан нашого духовного життя».

На завершення, синкел Стрийської єпархії о. Олег Овсяник від імені учасників подякував о. Василю за змістовні науки та спільну молитву.

Зазначимо, що реколекції для священнослужителів єпархії проводяться щорічно. Цього року віднова духа для душпастирів відбувається в кілька турів, які проходять влітку та восени у реколекційних домах при монастирях у Львові, Гошеві, Уневі та с. Береги Пустомитівського райну.

Прес-служба Стрийської єпархії

Коментування заборонене, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.