В Стрию молитовно відзначили завершення року Божого милосердя

end12-13 листопада 2016 року, в часі нічних чувань, Преосвященний владика Тарас (Сеньків) з нагоди завершення Ювілейного року Божого милосердя звершив подячну Літургію і закрив Святі двері у Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці. «Цей рік Божого милосердя був Божим голосом, яким Бог промовляв до людини, аби зростити в нас глибокий плід віри, яким би ми були обдаровані та обдаровували ним інших», – сказав у своєму духовному зверненні до вірних єпископ Стрийський.

Проповідник розкрив силу животворящого Божого слова, яким Господь не тільки творив світ, дарував життя, але через воплочення, показавши в такий спосіб свою любов людині, подарував їй себе.

Владика Тарас, говорячи, що здатність «чути» завжди стоїть на фундаменті віри, підкреслив важливість вміння слухати слово Божої благодаті, в якому людині відкривається правда про Бога – Він є добрий.

Також, єпископ, пояснивши руйнівну силу гріха, вказав на найбільший Божий дар, в якому людина віднаходить та осягає мир із собою, ближнім і Богом  – прощення.

«Справедливість – найвища форма милосердя», – продовжив Архиєрей, розважаючи над відмінною від людського розуміння ознакою Божого милосердя, котра виявляється  у щедрому Господньому даруванні Його Слова кожній без винятку людині, щоб збагнути у Його милосерді своє спасіння.

«Ми можемо продовжити цей рік Божого милосердя тим, що отримавши повний відпуст, подаруємо його комусь іншому – батькам, дітям, приятелям і ворогам, щоб приготувати поле для Божого слова», – сказав на завершення владика Тарас.

Прес-служба Стрийської єпархії

 

 

 

 

 

 

Коментування заборонене, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.