Зустріч «Вифлеєму» з цікавими людьми

img_2672У п’ятницю 30 грудня, до спільноти «Вифлеєм» завітали гості – подружжя о. Василь та п. Марія Говгери.  І як годиться, гості прийшли не з «порожніми руками», а наповненими цінними дарами: отець Василь з тривалим досвідом служіння у винограднику Христовому, а отже у близькому досвідченні Божого промислу, а п. Марія з досвідом постійного «співслужіння» у праці свого чоловіка.

Чимало членів спільноти знали гостей ще з дитинства, бо колись брали участь у реколекціях, прощах, поїздках, які вони організовували. Минули роки, але їхня праця проросла у серцях багатьох.

«Не було легко. Ми не все вміли. Не все виходило зразу. Але те, що зароджувалось у важкому труді – дало плоди, що давалось легко – плоду не приносило» – розповідала Марія Говгера. «Був час виходу УГКЦ з підпілля, все було таким невинним, хотілося щось робити для Господа. Не сидіти на місці, але робити».

Дружина священика розповідала про вертеп, з яким виступали у Києві, у часи коли ще не всім це «подобалося». Про Літургію відслужену у Софії Київській, на яку зійшлося багато тих, які б в той час не висловили вголос  свого бажання бути з Христом. Про хлопців семінаристів, які у часи відсутності семінарій на наших теренах, тривалий час жили у помешканні Говгер, як у домашній семінарії. Розповідала п. Марія і про життя українців в Італії. Про те, як працюючи, у італійських родинах свідчать Христа і свою віру.

Те, чим поділилися з членами спільноти гості – справді цінні дари. Дари не на мить, а на життя.

Дякуємо подружжю Говгер. Нехай Бог благословляє їх, їх діточок і онуків. Дає ім сили і здоров’я бути добрим прикладом для родин священичих і мирянських.

 

о. Роман Штігер,
духівник спільноти «Вифлеєм»
парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ
м. Новий Розділ

Коментування заборонене, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.