Владика Богдан Манишин на аудієнції у Папи Римського

Audience10 вересня 2015 року владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії, взяв участь в аудієнції єпископів, яких було хіротонізовано протягом минулого року, зі Святійшим Отцем Франциском Папою Римським. На цій зустрічі Папа звернувся до архиєреїв із словом, в якому представив особу єпископа як свідка воскреслого Христа, вчителя, духовного провідника і катехита, того, хто пояснює таїнство і є місіонером.

Зокрема Папа Франциск сказав: «Єпископи є свідками воскреслого Христа. Це Ваше першочергове та незмінне завдання. Вам було доручено проповідувати дійсність, яку вміщає вся Церква. Христос Воскрес! Ми теж воскреснемо разом з Христом. Не бійтеся іти скрізь та бути з тими кого Господь довірив Вам … проповідуйте живе слово нашого Бога»

Закликаючи єпископів бути педагогами, духовними наставниками та катехитами, Папа сказав: «Будьте готовими взяти ваших вірних за руку і вивести їх на гору Тавор, скеровуючи їх у знаннях таїнства, яке вони сповідують».

Також Святійший Отець звернув увагу присутніх на людей, які є номінальними християнами, або такими, що розчарувалися у своїх сподіваннях віри. Папа  закликав єпископів «присвятити час для таких людей на дорозі до їхнього Емаусу, … щоб допомогти їм повернутися до Бога, від Якого вони відійшли», таким чином вказуючи архиєреям на те, що вони є тими хто має пояснювати таїнство.

Розкриваючи суть єпископського служіння через призму місіонерства, Папа Франциск мовив: «шукайте тих, хто не знає Ісуса, або відкинув Його… Тому що бачачи у вас Господа, який промовляє до них, можливо вони будуть мати мужність відповісти на Божественне запрошення».

Участь в аудієнції, яку організували Конгрегація у справах єпископів та Конгрегація Східних Церков, взяло 108 новохіротонізованих єпископів, 17 з яких належать до східного обряду.

 

За матеріалами http://www.news.va/