У храмі с. Більче на Миколаївщині перебуватимуть реліквії святого Івана Павла ІІ

IMG_327227 березня 2016 року, на парафію святих безсрібників Косми і Дам’яна с. Більче Миколаївського району були привезені мощі св. папи Івана Павла ІІ. З цієї нагоди у парафіяльному храмі відбулася Божественна Літургія, яку очолив адміністратор парафії о. Ярослав Гарасимів у співслужінні з сотрудником о. Андрієм Ремезом.

Свою проповідь о. Ярослав розпочав із роздумів над євангелієм Другої неділі Великого посту про зцілення розслабленого: «Четверо товаришів, які несли розслабленого до Ісуса, на відміну від глухого натовпу, що юрмився навколо Учителя, уособлюють правдивий народ Божий. Їхній вчинок, служіння ближньому, виступає чітким доказом реалізації євангельської любові, яка закладена в основі автентичного християнського життя».

Продовжуючи тему служіння ближньому, проповідник наголосив: «справжнім взірцем такої жертовної послуги був усім нам добре відомий св. Іван Павло ІІ, мощі якого від сьогодні перебуватимуть у нашому храмі. Історія життя цього святця, це історія відданого служіння ближньому. Не випадково за статус свого життя він обрав бути «слугою слуг Божих»».

«Група людей, яка об’єднується власне на євангельських засадах служіння ближньому, із звичайного натовпу, перетворюється на правдивий народ Божий, та творить цивілізацію любові, до  якої закликав нас Великий папа св. Іван Павло ІІ», – на завершення наголосив о. Ярослав.

Після Божественної літургії були зачитані молитви до св. Івана Павла ІІ з проханням про заступництво для кожного з присутніх у храмі та усього українського народу загалом. Відтак відбулося освячення олії та мирування.

До реліквій папи Івана Павла ІІ можна буде приступити в будь-який час упродовж парафіяльних богослужінь. Нагадаємо також, що від минулого року у цьому ж храмі знаходяться мощі св. безсрб. Косми і Дам’яна, які є відкритими для почитання вірним.

Повідомила Христина Гарасимів