Великопосні реколекції для спільнот матерів Перемишлянського району

Подія ця відбулася у с. Станимир Перемищлянщини в суботу 17 березня.  Для проведення реколекцій приїхали від Стрийської єпархії о.Олег Ружилович – сотрудник Катедрального храму, о Володимир Цайдер та координатор руху «Матері в молитві» Анна Форостина, а також близько 160 матерів, делегованих спільнотами Перемишлянського р-ну. Їх зустріли настоятель храму Богоявлення Господнього о. Дмитро Тхір з парафіяльною спільнотою.

Розпочалося святкування традиційною материнською молитвою. Пані Анна привітала учасниць реколекцій. «Маємо великий день, дарований Господом Богом, в якому маємо можливість чути Його, коли буде промовляти до нас устами священиків»,- сказала вона, налаштувавши, таким чином, присутніх на уважність.

У часі Святої Літургії, очоленої о. Олегом, була перша духовна наука, яку дав о. Воподимир. Вкінці Літургії другу духовну науку виголосив присутнім о. Олег. Ще одна наука була дана о. Олегом після обіду в часі служіння акафісту до Страстей Господніх.

Священики проповідували матерям про те, як поводити себе у часі посту. Зовнішні тілесні практики потрібні, бо виховують силу волі і проявляється добре духовне. Богу важливе таємне. Ісус воював з фарисеями, бо вони зовнішньо виконували Закон. Всередині була пустка.

  • Цей благодатний час присвячувати тому, що наближає нас до Бога, а не своїм справам. Відкладаємо те, що не є необхідне. Молитві присвячуємо  належно час, а не промовляємо її поспіхом.
  • Не осуджуємо інших людей. Ми не є відповідальні за вчинки інших людей. Ми судимо, як самі бачимо, а Бог бачить серце людини. Тому право судити належить Йому. Ми можемо обговорити вчинок людини з метою допомогти їй.
  • Коли розповідаємо про щось, то подумаймо, чи говорили би про це, коли би знали, що поряд Бог і все слухає. Чи не було би нам соромно.
  • Не можемо дати комусь того, чого самі не маємо. Якщо хочемо нести світло у свою сім’ю, мусимо пустити світло у свою душу. Коли будемо дивитися і слухати погані речі, будемо їх породжувати. Потрібно слухати як Бог вчить нас, як промовляє до нас всередині, тоді будемо зростати у святості і породжувати святість.
  • Ми можемо прикластися до долі іншої людини, молячись за неї спільно. Сам Ісус вказує на силу спільної молитви – «де двоє, або троє зібрані в Моє ім’я, там Я посеред них».

Дякуючи наприкінці, отці цитували апостола Павла, «як добре нам тут бути», як гарно нам тут молилося. Немаловажну роль в такій молитовній атмосфері відіграв прекрасний тутешній хор; обід, де, крім перекуски, люди розмовляють між собою, знайомляться, подивилися фільм. Отже, велика подяка усім, хто посприяв у організації реоклекцій.

Повідомила Анна Курилишин

Коментування заборонене, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.