У Городку військові молилися Хресну дорогу

6xRkoujGrdI22 квітня 2016 року, в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці в м. Городку відбулася Хресна дорога за участю військових учасників АТО, адміністратора храму і капелана о. Михайла Греділя, сотрудника о. Броніслава Гринишина та чисельної кількості парафіян. Особливістю цієї Хресної дороги стало те, що текст розважання до неї написав військовослужбовець Микола Вишньовський. 

“Війна – це завжди страждання, страх, вбивства, ненависть та смерть. Але ж це все, що присутнє у війні, пережив і переніс на собі сам Ісус Христос. І цим усім Він вислужив нам спасіння. Сьогодні наша країна переживає трагічну та вже дуже довгу хресну дорогу. Скільки ще стоянь потрібно буде йти, скільки ще жертв, запитуємо ми Тебе сьогодні – Господи! Але можливо саме ця війна допоможе нам та нашим землякам зупинитися і задуматись над своїм життям; допоможе прийняти це спасіння до свого серця, до свого життя”.

Зважаючи на те, що ця Хресна дорога проходила в Ювілейний рік Божого милосердя, кожен мав нагоду пройти Дверима милосердя, які протягом року є відчиненими у храмі Благовіщення. Військові по черзі йшли за священниками і читали розважання до кожної стації. Присутні роздумували над почуттями матерів, що телефонують до синів, над діями безстрашних волонтерів, медиків, воїнів, що не нарікають. І що саме Ісус Христос дає їм силу для боротьби і перемоги.

“Вже два роки ми в стані війни, за цей час довелося  навчитися стати на захист своєї землі і народу. Довелося навіть у цій обороні вбивати  ворога. Але не повинні забувати про прощення , яке допоможе зцілити насамперед нас і не дозволить стати такими пустими людьми, що сіють навколо себе лише страх, біль, кров, сльози і терпіння”, – зазначив у завершальній промові адміністратор храму.

Джерело: cerkva.horodok.lviv.ua